Over Margje

Ervaringen van deelnemers

hieronder een kleine selectie van ervaringen van deelnemers

 • De cursus Autobiografisch Schrijven heb ik al een aantal jaren met veel plezier en inspiratie bezocht. Margje leert je je eigen unieke schrijfstijl te vinden en te ontwikkelen, als ook het lef om de moeilijke en mooie momenten in je leven in woorden te vangen en daar in alle eerlijkheid en openheid over te schrijven. Zelf  heb ik geleerd om te schrijven over mijn leven met onze autistische zoon. Deze openheid heeft me niet alleen persoonlijk maar ook in mijn professionele leven veel gebracht. Je kwetsbaar op durven stellen, toont tevens je kracht. En op dat pad vind je de mooiste ontmoetingen en verbindingen! Ik heb van Margje geleerd dat schrijven leuker is als je de lat der perfectie loslaat, of althans het beeld daarover. De cursus heeft mij veel gebracht, niet alleen technische zaken maar ook de eerste stappen naar een boek. Margje heeft de gave om je welkom te laten voelen, elke keer weer, wellicht vatten de woorden “sympathieke professionaliteit” het samen of wellicht beter nog ‘liefdevolle professionaliteit’

  Monique Vos – Projectleider
 • . De schrijfcursus heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, vertrouwen in dat wat ik denk, heb meegemaakt en dat ik het op kan schrijven. Ik heb beter, intenser, helderder en dichter op mijn huid leren schrijven. Dat wat in mij zit heeft ruimte gekregen omdat de fijne schrijfruimte en de veiligheid in de groep (die jij hebt gecreëerd) voor mij optimaal was. De manier van lesgeven vind ik heel prettig. Warm, blij en inspirerend. Ook dat je ter plekke de boel omgooide en de schrijfopdrachten aanpaste vond ik geweldig. De boekentafel, de schrijfruimte op zich en alles er omheen maken het zeer aangenaam en vertrouwd. Je bewaakt heel goed de veiligheid in de groep. Zorgzaamheid op alle fronten. Ik ben blij dat ik als resultaat een bundeling van 7 verhalen in een boek heb vorm gegeven. Dit was me zonder deze cursus niet gelukt. Ik ben mezelf steeds serieuzer gaan nemen. Mezelf durven laten zien is een heel proces wat ik in vertrouwdheid heb mogen ervaren. Ik werd er op een zachte en fijne manier toe uitgedaagd. Ik heb daarin stappen gezet!  

  Gerda Hindriks – Tanguera en Schrijfster
 •   Alleen al erbij te horen, bij de schrijvers van de Vrijdag Jaarschrijfgroep geeft me een kick gevoel. De eerste schrijfles kwam ik zonder verwachtingen binnen. Puur mijn goede gevoel bij het zien van de schrijffolder  bij Noordpolderzijl had mij in Bedum gebracht. Wat mij opviel was de vrijheid waarmee we aan de gang gingen. De lage drempel, het "alles is goed" gevoel. Ik voelde echt een sensatie die ochtend. Mijn allereerste schrijfsel was superleuk om te doen. Margje, je geeft kordate opdrachten, je stuurt aan, je geeft touwtjes en legt de vrijheid om te ontdekken in alle openheid bij ons neer. Het motto, alles is goed, werkt zeer bevrijdend. Bij het voorlezen van soms toch best emotionele verhalen, is het heerlijk jouw rustige stem te horen die zegt : "Lees maar gewoon door, dat helpt". Het mag er zijn, maar je gaat er niet op in en het lijkt zich zomaar op te lossen! Erg prettig! Wat ik geleerd heb is zeker, dat ik er mag zijn met mijn verhalen. Dat het oké is, als ik over Wendy schrijf, en het fijn vind, dat een vreemde groep mensen haar nu toch een klein beetje hebben leren kennen. Het schrijven helpt mij om meer objectief te kijken naar wat er in mijn leven op mijn pad komt.

  Willeke van Wissen – beeldend kunstenaar
 • De Master Schrijven en Zelfcoaching was een uitdaging en heeft me enorm geholpen in mijn ontwikkeling in mezelf en in mijn schrijven. Margje is heel duidelijk in wat ze aanbiedt: mijn eigenheid ontwikkelen, op mijn persoonlijke manier mogen leren schrijven en daarin worden gestimuleerd. Ik kreeg ondersteuning in hoe ik vooruitgang kan boeken in mijn manier van schrijven en handvatten voor mijn zelfcoaching. Het autobiografisch schrijven heeft me inzicht gegeven in de logische verbanden van mijn eigen geschiedenis, in mijn omgang met anderen en in mijn werk hoe anderen met elkaar omgaan. Maar ook hoe we veronderstellen dat we allemaal dezelfde taal spreken. Al die bijzondere verhalen van mijn medecursisten laten me zien hoe totaal verschillend ieders taal is. Het inzicht hierin heeft me in mijn schrijven en daardoor het inzicht in verschil in taalgebruik op het werk meer zelfvertrouwen gegeven.

  Tinie Suurd – docent/coach
adminTestimonials