Margje Vos

Margje Vos
getrouwd, twee kinderen en vijf kleinkinderen.

Margje Vos (1948) groeide op in een ondernemersgezin. Ondernemer worden was voor de (vier) kinderen meer een vanzelfsprekendheid dan een keuze.  Margje begon haar loopbaan dan ook als zelfstandig ondernemer en later bouwde zij met haar echtgenoot samen een eigen bedrijf op. Ondertussen volgde zij een muziekopleiding aan het conservatorium en besteedde veel aandacht aan het moederschap.

In haar werk en in haar privéleven merkte Margje al op jeugdige leeftijd dat haar belangstelling vooral lag bij mensen en bij de verschillende manieren waarop mensen door het leven gaan.  De vragen wat mensen drijft en motiveert, waar hun kracht ligt en wat zij juist niet laten zien fascineerden haar. Zij bleek meer affiniteit te hebben met het werkwoord ‘zijn’ dan met ‘doen’, ‘kunnen’ en ‘hebben’.

Margjes houding, van nature open en ontvankelijk, maakte dat anderen snel openhartig werden en haar ook hun emoties, in alle verscheidenheid, toevertrouwden. Om daar zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan, volgde Margje een opleiding Neurolinguïstisch Programmeren (NLP). Daar leerde zij uitstekende technieken, maar ze miste soms de context. Een vierjarige opleiding Biografiek gaf waardevolle aanvulling, maar Margje zocht nog meer diepgang en volledigheid. Dat heeft zij gevonden in de vijfjarige opleiding Psychosynthese: een methode die inzicht geeft in wat mensen ‘bezielt’ en die leert hoe elk mens, vanuit zijn eigen authenticiteit, met zijn individuele krachten en zwaktes, optimaal kan functioneren en communiceren.

Voor Margje, thans professioneel therapeut, coach en trainer met ondernemersbloed in de aderen, spreekt het vanzelf dat zij haar professie op haar eigen manier vormgeeft: in een eigen praktijk. Zo is de cirkel rond: Margje als zelfstandig ondernemer in een praktijk waar het gaat om ‘mens zijn’. Een praktijk waar mensen die zich bewust willen worden van datgene wat hen bezielt en die hun innerlijke kracht willen ontdekken en zo vruchtbaar mogelijk inzetten, of mensen die zoeken naar zingeving of naar verandering, hulp en ondersteuning kunnen krijgen.

adminMargje